tiistai 20. syyskuuta 2011

Vispipuuro


Syksyn sadosta, ihanista puolukoista, saa mahtavaa vispipuuroa. Tein kattilallisen eilen ja sitä ollaan nautiskeltu sekä välipalaksi että aamiaiseksi.

  •  4 dl puolukoita
  • 1 l vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mannasuurimoita
  • 1-2 tl vaniljasokeria
Survo puolukat kattilan pohjalle. Lisää vesi  ja hyppysellinen suolaa. Keitä kunnes puolukat vaalenevat hieman, noin 10-15 minuuttia.

Mehun voi siivilöidä tässä vaiheessa, mutta jos jättää kuoret puuron joukkoon niin niistä saa kuitua!

Mausta marjaseos tai -mehu sokerilla. Ripottele joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen 10-15 minuuttia. Jäähdytä puuro haaleaksi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti