maanantai 17. lokakuuta 2011

Bearnaise-kastike

Tein uunipaistia saman kaavan mukaan kuin aikaisemmin, voit lukea siitä tästä.
Tällä kertaa tein kuitenkin herkullista Bearnaise-kastiketta, joka oli erittäin hyvää sekä lihan että keitettyjen parsa- ja kukkakaalien kanssa.


Bearnaise-kastike
  • 4 keltuaisia
  • 1 dl vettä
  • puolikas sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 valkopippuria
  • 200 g voita
  • kuivattua tai tuoretta rakuunaa
Keitä mausteliemi vedestä, etikasta, pippurista ja sipulista. Kuumenna kattilassa vettä, jotta saat vesihauteen.
Erottele keltuaiset ja kumoa ne pyöreäpohjaiseen kulhoon, joka mahtuu haudekattilaan.
Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna keltuaisten paakkuuntua.
Munien kypsyttyä vatkaa joukkoon reilusti voita ja mausta rakuunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti