Tällä kertaa tein kuitenkin herkullista Bearnaise-kastiketta, joka oli erittäin hyvää sekä lihan että keitettyjen parsa- ja kukkakaalien kanssa.
Bearnaise-kastike
- 4 keltuaisia
- 1 dl vettä
- puolikas sipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 5 valkopippuria
- 200 g voita
- kuivattua tai tuoretta rakuunaa
Keitä mausteliemi vedestä, etikasta, pippurista ja sipulista. Kuumenna kattilassa vettä, jotta saat vesihauteen.
Erottele keltuaiset ja kumoa ne pyöreäpohjaiseen kulhoon, joka mahtuu haudekattilaan.
Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon ja kypsennä
vesihauteessa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna keltuaisten
paakkuuntua.
Munien kypsyttyä vatkaa joukkoon reilusti voita ja mausta rakuunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti